Új elismerések Óbecse Község számára

Az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium támogatta Óbecse Község egyenlőség és anti-diszkrimináció előmozdítására vonatkozó projektumát, valamint kihirdette Óbecsét a legjobb községnek, Medveđa községgel együtt. 

 

Az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium az önkormányzati program költségvetési alapjából 74 projektumot fog támogatni, melyek az infrastruktúra kiépítésére, az e-kormányzat bevezetésére vagy a kulturális, turisztikai és sportesemények helyi szintű szervezésére, valamint a természeti katasztrófák megelőzésére vonatkoznak. Az a döntés született, hogy a 2019-es évben a legjobb Községi Közigazgatási Hivatal díját Óbecse és Medveđa érdemelték ki, míg a legjobb Város díjával Užice és Požarevac büszkélkedhetnek. Tegnap az önkormányzatok aláírták a szerződést a támogatásról, a jelenleg uralkodó rendkívüli helyzettel összhangban.

 

A települési infrastruktúra, iskolák, óvodák, kulturális és sportlétesítmények, helyi intézmények kiépítéséhez, felújításához, korszerűsítéséhez és újjáépítéséhez, valamint parkok, piacok, terek rendezéséhez 31 projekt kap támogatást, összesen 364 000 000 dinár értékben.

 

52 millió dinárral 12 projektet fognak támogatni a modern információs technológiák beszerzésére és bevezetésére, amelyek lehetővé teszik az e-kormányzat bevezetését, valamint jobb szolgáltatás nyújtását a polgárok és a gazdaság számára.

 

Ezen kívül 46.800.000 dinárral 18 helyi önkormányzatot fognak támogatni kulturális, sport- és turisztikai rendezvények szervezésében.

 

Azok a projektek, amelyek hozzájárulnak a helyi önkormányzatok és a polgárok tárgyainak és vagyonának a katasztrófa elleni megelőző védelméhez, 13 városnak és önkormányzatnak nyújtanak támogatást, összesen 46.800.000 értékben.

 

Idén először a Minisztérium elismeréseket osztott ki a legjobb községi/városi hivatalnak 2019-ben a jó kormányzás elveinek alkalmazására. Medveđa a hatékonyság és eredményesség miatt érdemelt díjat, Užice az átláthatóság és a közvélemény részvétele miatt a helyi önkormányzat munkájában, Požarevac a felelősség és a jogállamiság miatt kapott elismerést, míg Óbecse Község az egyenlőség és anti-diszkrimináció területén nyújtott teljesítményéért. A megjutalmazott önkormányzatok mindegyike 2.600.000 dinárt kap pénzügyi támogatás formájában a jó kormányzás és annak további javítása érdekében.

 

Az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium 2020. január 30-án nyilvános pályázati felhívást tett közzé a községek és városok részére 520.000.000 dinár értékű, a Költségvetési Alapjából származó pályázatokra és díjakra. 

 

Összesen 198 projektet nyújtottak be a minisztérium nyilvános felhívására, míg a legjobb önkormányzati közigazgatás kiírására 38 jelentkezés érkezett.

 

Forrás: http://mduls.gov.rs