Több mint 2.700 óbecsei polgár szavazott a költségvetési prioritásokra

Összesen 2.772 polgár vett részt a Polgárok szerinti költségvetés – a te véleményed is számít akcióban, amelyet az Óbecsei Ifjúsági Szervezet az önkormányzattal és az Ifjúsági Irodával együttműködve valósított meg azzal a céllal, hogy a polgárok aktívan részt vegyenek a 2020-as évre vonatkozó költségvetés felhasználásában és a döntéshozatalban.

 

Az óbecsei polgárok a helyi közösségekben való szavazás során többek között a Tisza part és a strand felújítására,  a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermének befejezésére szavaztak, valamint kerékpárutak kiépítésére a kishegyesi, a szenttamási és a péterrévei úton.

 

A bácsföldvári lakosok számára prioritás a vízhálózat és a szennyvízhálózat felújítása, míg a péterréveiek számára  a közbiztonság javítása.

 

Csikériapusztán hiányzik a  gyógyszertár, Mileševón és Dreán az iskola felújítására van szükség. Pecesoron a legtöbben a Pecesor-Péterréve útszakasz felújítására szavaztak.

 

A polgárokat hamarosan értesítik a jövő évi költségvetésre vonatkozó közvita időpontjáról is, nyilatkozta Dragan Tošić, Óbecse polgármestere.

 

Forrás: tvbecej.rs