TÁJÉKOZTATÁS A FELÜGYELETRŐL SZÓLÓ ÉRTESÍTÉS ELMARADÁSÁRÓL

A Felügyelőségi Ügyosztály értesíti a gazdasági alanyokat, hogy erősebb rendkívüli felügyeletet végez afelett, hogy az Óbecse község területén működő vendéglátóipari létesítmények, szerencsejátékkal és szórakoztató játékok megszervezésével foglalkozó létesítmények, valamint az éttermek és szórakozóhelyek kifüggesztették-e a nyitvatartásukra vonatkozó tájékoztatást és betartják-e a munkaidőt.

A felügyelőségi felügyeletről szóló törvény 16. szakaszával összhangban a felügyeletet meghagyás nélkül végezzük, hogy megfékezzük az emberek egészségének közvetlen veszélyeztetését, valamint A felügyelőségi felügyeletről szóló törvény 17. szakaszával összhangban a felügyelő a munkáját az ellenőrzött alany írásban történő értesítése nélkül végzi, mivel az értesítés rontana a felügyelet céljának megvalósításán.

Értesítjük, hogy amennyiben a helyi önkormányzati egység meghatalmazott felügyelője végzését nem hajtják végre, a jogi személyt szabálysértésért 80.000 dinártól 200.000 dinárig terjedő, a jogi személy felelős személyét 15.000-től 40.000 dinárig terjedő, a vállalkozót pedig 60.000 dinártól 200.000 dinárig terjedő pénzbírsággal sújtjuk.

Amennyiben a vendéglátóipari létesítmény bejáratánál nem függesztik ki jól láthatóan az előírt nyitvatartást és nem tartják azt be, a jogi személyt 30.000 dináros pénzbírsággal, a jogi személy felelős személyét 6.000 dináros pénzbírsággal, a vállalkozót pedig 20.000 dináros pénzbírsággal sújtjuk az elkövetett szabálysértésért.

 

Az Ügyosztály vezetője

                                                                                  M.Sc.  Krunić Ljubica s.k.