PPI-1 ADÓBEVALLÁS (jogi személyek vagyonadójára)

PPI-1 ADÓBEVALLÁS (jogi személyek vagyonadójára) és

 KÖRNYEZETVÉDELMI JÁRULÉK MEGHATÁROZÁSÁNAK BEJELENTÉSE A 2019-ES ÉVBEN

A PPI-1 adóbevallás (jogi személyek részére) benyújtása most elektronikusan történik, a helyi adóadminisztrációs oldalon keresztül www.lpa.gov.rs  

Kérjük Önöket, hogy olvassák el a részletes felhasználói utasítást ugyanezen az oldalon  https://lpa.gov.rs/static_resources/admin/2019/2/Uputstvo_za%20podnosenje_PPI-1_preko_Portal_a_v1.0.pdf, valamint az adóbevallási űrlapokról szóló szabályzatot a https://www.lpa.gov.rs/jisportal/assets/downloads/Pravilnik_o_obrascima_poreskih_prijava_za_utvrdjivanje_poreza_na_imovinu.pdf oldalon.

Amennyiben további kérdésük van, a Szerb Köztársaság Kormánya  Információs Technológiai Irodáján érdeklődhetnek az alábbi telefonszámon:  064-855-23-47.

Ami a környezetvédelemre vonatkozó bejelentések (P-EKO) átadását illeti, a múlt évi községi határozat érvényes ez év első 2 hónapjára – vagyis a járulék meghatározását ennek alapján végzik. A határozat érvényessége megszűnt A járulékokról szóló Törvény (278. szakasz) alapján, amely előírja, hogy megszűnik minden helyi önkormányzati határozat. Tehát előírja, hogy a bejelentő űrlapokat meghatározza az illetékes minisztérium (A járulékról szóló Törvény 138. szakasz 4. bekezdése), Óbecse község új határozata pedig kidolgozás alatt áll.

Az új Törvényes feltételek alapján a járulékot csak a következőkre fogják fizetni:

  • Meghatározott tevékenységek végzésére (TEVÉKENYSÉGEK MEGHATÁROZÁSÁRÓL SZÓLÓ RENDELET ALAPJÁN, AMELYEK VÉGZÉSE KIHATÁSSAL VAN A KÖRNYEZETRE – amely nincs hatályon kívül helyezve) és
  • kőolaj és kőolaj-származékok, vagyis nyersanyagok, kémiai és más veszélyes anyagok, termékek és féltermékek szállítására az iparból vagy az ipar számára.

Az árak még nem ismertek, mert azokat saját Határozatával a község kell, hogy meghatározza.