KÖZLEMÉNY A RENDKÍVÜLI ÁLLAPOTRA VONATKOZÓLAG

Szerb Köztársaság

Vajdaság Autonóm Tartomány

Óbecse Község

Községelnök

Szám: SL / 2020

2020. március 16.

Óbecse

 

KÖZLEMÉNY A RENDKÍVÜLI ÁLLAPOTRA VONATKOZÓLAG

 

Óbecse Község Vészhelyzeti Munkacsoportja a Szerb Köztársaság kormánya által meghozott, a rendkívüli helyzet bevezetéséről szóló határozat alapján elfogadja a Szerb Köztársaság kormánya által előírt összes intézkedés végrehajtását és alkalmazását, és a következő intézkedéseket hozza meg:

 

  1. Az iskoláskor előtti intézmények, valamint A fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok Nappali Otthonának leállása Óbecse község területén, 2020.3.16-ától, hétfőtől kezdve.
  2. Az összes sportlétesítmény munkájának leállása Óbecse község területén, 2020.3.16-ától, hétfőtől kezdve.
  3. Hétfőtől, 2020.3.16-ától, a vendéglátóipari létesítmények (éttermek, kávézók, bárok és egyéb vendéglátóhelyek) rövidített nyitvatartással fognak dolgozni 8 órától 20 óráig. A vendéglátóipari létesítményekben munkanapokon legfeljebb 50 személy tartózkodhat a zárt helyiségekben, az illetékesek ezekben a létesítményekben fokozott ellenőrzést fognak végezni.
  4. Az önkormányzat vezetője, a közvállalatok és intézmények, melyeknek Óbecse Község az alapítója, lehetővé kell, hogy tegyék az otthoni munkavégzést a krónikus betegeknek, a 60 éven felüli személyeknek, valamint nőknek, akiknek 12 éven aluli gyermekeik vannak.
  5. Létrejönnek: készenléti munkacsoport, amely minden 65 évesnél idősebb polgár számára szolgáltatást nyújt Óbecse községterületén, biztonsági munkacsoport, egészségügyi munkacsoport és kommunális szolgáltatásokra vonatkozó munkacs

 

Kérjük Óbecse község polgárait, hogy fokozott figyelmet fordítsanak a higiéniai intézkedésekre, viselkedjenek felelősségteljesen, a Szerb Köztársaság kormányának és az Egészségügyi Minisztérium ajánlásainak megfelelően. Különösen kérjük a 65 év felettieket, a nyugdíjasokat, hogy tartózkodjanak otthonukban és csökkentsék az érintkezést , mindezt az Óbecse községben élő polgárok egészségének védelme érdekében.

 

 

Óbecse község elnöke

 

Dragan Tošić