Záradék Óbecse község Rendkívüli Helyzetek Községi Törzskarának üléséről, 2020.3.23.

SZERB KÖZTÁRSASÁG

VAJDASÁG AUTONÓM TARTOMÁNY

ÓBECSE KÖZSÉG

RENDKÍVÜLI HELYZETEK KÖZSÉGI TÖRZSKARA 

Szám: II 06-28/2020-4-1

Dátum: 2020. 3. 23.

ÓBECSE

 

A vészhelyzet kihirdetéséről szóló határozat (SzK Hivatalos Közlönye 29/2020), a katasztrófakockázat csökkentéséről és a vészhelyzetek kezeléséről szóló törvény (SzK Hivatalos Közlönye 87/2018) 43. szakasza, 1. bekezdése, 14. pontja, a Rendkívüli Helyzetek Községi Törzskarának összetételére, módjára és működésére vonatkozó rendelet (SzK Hivatalos Közlönye 27/2020) 17. szakasza, a Rendkívüli Helyzetek Községi Törzskarának munkájáról szóló, 2013. június 21-én elfogadott ügyviteli szabályzat 15. szakaszának 4. bekezdése és 19. szakasza alapján, Óbecse község Rendkívüli Helyzetek Községi Törzskara a 2020. március 23-án megtartott negyedik rendkívüli ülésén a következőt hozta meg:

 

ZÁRADÉK

 

  1. Tilos a parkokban, valamint a szabadidős és sportolási célokra szolgáló nyilvános területeken tartózkodni.

 

  1. A beltéri nyilvános gyülekezés tilalmát szigorítják, ezáltal legfeljebb öt fő tartózkodhat egy időben zárt helyiségben.

 

  1. A vendéglátóipari létesítmények számára tilos úgy végezni tevékenységüket, hogy a vendégek a megvásárolt ételt és italt a helyszínen, azaz a létesítményben vagy annak kerthelyiségében fogyasszák el. Ha a vendéglátó vállalkozás a rendkívüli helyzet ideje alatt is hajlandó folytatni tevékenységét, létre kell hoznia kézbesítési szolgáltatást, amely házhoz szállítja a megrendelt ételt vagy italt, vagy pultot kialakítani, amin keresztül úgy szolgálhatja ki a vendégeket, hogy azoknak ne kelljen belépni a vendéglátóipari létesítménybe. A vendéglátóipari létesítményben dolgozókat megfelelő higiéniai-technikai felszereléssel kell ellátni, a fertőző betegségek terjedésének megakadályozása érdekében.
    Ez a pont nemcsak az éttermekre és a kávézókra vonatkozik, hanem más vállalkozásokra is (fogadóirodákra, autómosodákra, játéktermekre…) , amelyek lehetővé tették felhasználóik számára, hogy az asztalnál vagy a bárpultnál ülve fogyasszanak ételt és italt, akár megvásárolták azt, akár ingyen kapták.
  2. Óbecse Község Községi Közigazgatási Hivatalának Városrendezési, építészeti, kommunális munkák, közlekedés és felügyelőség osztálya e záradék 2. és 3. pontjával összhangban fokozott felügyeletet rendel el minden zárt típusú létesítményben. 

 

 

 

 

 

ÓBECSE KÖZSÉG
RENDKÍVÜLI HELYZETEK KÖZSÉGI TÖRZSKARÁNAK
PARANCSNOKA

Dragan Tošić