Az államfő Óbecsére látogatott

IMG_6318A Szerb Köztársaság elnöke, Tomislav Nikolić tegnap meglátogatta Óbecse községet, ahol egy egész délutánt töltött el. Beszélgetett a legnagyobb Tisza menti község polgáraival, akik nagy lelkesedéssel fogadták. A kötelezettségei ellenére az államfő kihasználta az alkalmat arra, hogy meglátogasson néhány helyi vállalkozót és a polgárokkal együtt sétáljon Óbecse utcáin. A városnézés előtt Óbecse Község Községi elnökével, mgr. Vukom Radojevićtyal és munkatársaival találkozott. A városházán szó volt a PIK Bečejjel kapcsolatos problémákról is.

– Mi, a helyi önkormányzat, minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy az összes illetékes intézményt bekapcsoljuk a PIK helyzetének megoldásába. Meggyőződésem, hogy a Szerb Köztársaság elnöke tekintélyének köszönhetően hozzájárulhat ennek a gondnak a megoldásához. Ez számunkra a legaktuálisabb és legfontosabb ügy, hiszen 1.400 dolgozóról és ugyanennyi családról van szó. A helyi önkormányzat támogatja álláspontjukat. Ezt tette a megbízói bizottságon és más helyzetekben is, mert a dolgozóknak köszönhető, hogy a több, mint négy évig tartó PIK Bečej a csődeljárás alatt is fennmaradt. – nyilatkozott Radojević a TV Bečejnek.

Nikolić a községi delegációval meglátogatta az MGM Plamen Company és az Agroprodukt Šinković vállalatokat, ahol megnézte a keltetőállomást és a csirkefarmot. Tomislav Nikolić elnök a jelen levő mezőgazdászok nagy elégedettségére megnyitotta az aratószezont.