A Zöldfás utca járdái

A Zöldfás utca járdáinak – ha az időjárási körülmények megengedik – 15 napon belül kellene elkészülniük, mondja Óbecse Község elnöke, Dragan Tošić, aki munkatársaival megtekintette a munkálatokat. Kiemelte: a helyi önkormányzat folytatta a tavaly megkezdett munkálatokat a járdahálózat felújításával kapcsolatban, egyben bejelentette, hogy más községbeli településeken is terveznek hasonló aktivitásokat.

A Zöldfás utcában a Zöld korzótól az Újvidéki utcáig terjedő szakaszon rekonstruálják a gyalogutakat. A következő időszakban a folytatást is tervezik, a Petőfi Sándor utcában található villanyrendőrig, mondta Tošić és hozzátette: először a platánokkal kapcsolatos problémákat kell megoldani, amelyek gyökérzete tönkretette a járdákat.

Az Újvidéki utca rekonstrukciójára a község pályázni fog a Tartományi Nagybefektetési Igazgatóságnál. A Zöldfás utcában folyó aktuális munkálatokat a Gazdasági Minisztérium 3,3 tized millió dinárral, a helyi önkormányzat 4,7 tized millió dinárral támogatja. Ebből a pénzből behaton-járdákat fektetnek le egy kilométer hosszan.

Eredetileg úgy volt, hogy a munkálatok tavaly december végéig befejeződnek, ám az újévi ünnepek táján leállították őket, hogy a helyi vendéglátóipari egységek zavartalanul működhessenek az ünnepekkor – mondta a község első embere.