Záradék Óbecse község Rendkívüli Helyzetek Községi Törzskarának üléséről, 2020.4.25.

SZERB KÖZTÁRSASÁG

VAJDASÁG AUTONÓM TARTOMÁNY

ÓBECSE KÖZSÉG

RENDKÍVÜLI HELYZETEK KÖZSÉGI TÖRZSKARA 

Szám: II 06-28/2020-16-1

Dátum: 2020. 3. 25.

ÓBECSE

 

A vészhelyzet kihirdetéséről szóló határozat (SzK Hivatalos Közlönye 29/2020), a vészhelyzeti intézkedésekről szóló rendelet változtatásairól szóló határozat (SzK Hivatalos Közlönye 60/2020-5), a SzK kormányának a szerencsejáték szervezését korlátozó határozata (SzK Hivatalos Közlönye 60/ 2020-26), a katasztrófakockázat csökkentéséről és a vészhelyzetek kezeléséről szóló törvény (SzK Hivatalos Közlönye 87/2018) 43. szakasza, 1. bekezdése, 14. pontja, a Rendkívüli Helyzetek Községi Törzskarának összetételére, módjára és működésére vonatkozó rendelet (SzK Hivatalos Közlönye 27/2020) 17. szakasza, a Rendkívüli Helyzetek Községi Törzskarának munkájáról szóló, 2013. június 21-én elfogadott ügyviteli szabályzat 15. szakaszának 4. bekezdése és 19. szakasza alapján Óbecse község Rendkívüli Helyzetek Községi Törzskara a 2020. április 25-én megtartott tizenhatodik rendkívüli ülésén a következőt hozta meg:

 

ZÁRADÉK

 

  • 2020. április 27-től azonjogi személyek és vállalkozók Óbecse község területén, akik fodrászati és kozmetikai szolgáltatásokat, pedikűr, manikűr, fitnesz klub és edzőtermi szolgáltatásokat, török fürdők, szaunák és gőzfürdők, szoláriumok, karcsúsító szalonok, masszázs szalonok és egyéb arc-és testszépítő és karbantartó szolgáltatásokat nyújtanak, ahol szoros kapcsolatot igényel a szolgáltató és a felhasználó, valamint a felhasználók között, folytathatják tevékenységüket, azzal a feltétellel, hogy betartják a SARS-CoV-2 által kiváltott COVID-19 fertőző betegség terjedésének megelőzésével kapcsolatos valamennyi megelőző intézkedést, amivel biztosítják a munkavállalók és a szolgáltatás igénybe vevőinek biztonságát (korlátozott számú személy a szobában, a helyiségek, padlók, mobiltelefonok, gépek, szerszámok és eszközök kötelező fertőtlenítése a nyújtott szolgáltatások után, a használt papír, műanyag vagy lenvászon kötelező cseréje, kötelező védőfelszerelés, maszkok és kesztyűk használata).
  • 2020. április 27-től az Óbecse község területén tevékenykedő különleges és klasszikus szerencsejátékok szervezői (bukmékerek, kaszinók és játékgépek) folytathatják tevékenységüket a 400 m2-nél nem nagyobb területű létesítményekben, feltéve, hogy minden megelőző intézkedést alkalmaznak, betartva a SARS-CoV-2 vírus által kiváltott COVID-19 fertőző betegség terjedésének megakadályozására irányuló intézkedéseket, valamint biztosítják a munkavállalók és szolgáltatás igénybevevőinek biztonságát (korlátozott számú személy a szobában, társadalmi távolság fenntartása, azaz legalább két méter távolság, kisebb távolság esetén műanyag vagy üveg arcvédők használata, a helyiségek, padlók, mobiltelefonok, gépek, eszközök kötelező fertőtlenítése a felhasználók számára nyújtott szolgáltatások után; maszkok és kesztyűk viselése, mind az alkalmazottak, mind a  felhasználók számára, anélkül, hogy ételt vagy italt szolgálnának fel). Ezáltal az intézkedések végrehajtására vonatkozó konkrét tervet fogadnakel, amely a munkabiztonsággal és egészségvédelemmel kapcsolatos törvényekkel és rendeletekkel összhangban elfogadott kockázatértékelési törvény szerves része.
  • Az Óbecse Községi Közigazgatási Hivatal Településrendezési, Építésügyi, Közművesítési, Közlekedési és Felügyelői Ellenőrzési Osztályának elrendelik a Záradék 1. és 2. pontjában említett intézkedések fokozott felügyeletét.

 

 

 

 

ÓBECSE KÖZSÉG
RENDKÍVÜLI HELYZETEK KÖZSÉGI TÖRZSKARÁNAK
PARANCSNOKA

Dragan Tošić