Уређење кеја вредно више од 60 милиона динара

Тиски кеј у Бечеју, уколико буду одобрени пројекти локалне самоуправе, требало би да добије потпуно нов изглед.


Наиме, Општина је конкурисала при Министарству привреде за средства за наставак реконструкције тротоара у Зеленој улици до споменика Победа на Тиси, а пројекат је вредан 13 милиона динара. Такође, новац се потражује и од Министарства туризма како би се актуелни Зелени корзо поплочао бехатоном и поставила нова јавна расвета од Победе до Шлајза, а вредност те инвестиције процењује се на око 25 милиона динара.


Локална самоуправа у сарадњи са предузећем ДТД Средња Бачка ЈВП “Воде Војводине” поднела је идејно решење пројекта који се односи на уређење насипа у делу од рампе до жуте куће. Ову деоницу дугачку око 4 километра наши суграђани најчешће користе у рекреационе свхре.  Пројектом је предвиђено да се изгради саобраћајница од армираног бетона ширине 3 метра и 40 одморишта са клупама и кантама за отпатке.


Ипак, за сада није познато хоће ли пројекат и када бити одобрен, али у случају да се приступи извођењу радова, посао ће надгледали ЈПВ „Воде Војводине“ које дати коначну одлуку о условима и методологији рада.


Говорећи о јавној расвети и чињеници да се она константно уништава, председник општине је најавио да ће политика локалне самоуправе када је реч о новцу грађана уложеном заједничку имовину бити другачија.


Више у прилогу ТВ Бечеј