Реконструкција ОШ „Здравко Гложански“ по завршетку школске године

Реконструкција ОШ “Здравко Гложански” највероватније почеће крајем јуна када се заврши школска године, а са тим је сагласан и извођач радова са којим је председник општине Бечеј Драган Тошић јуче у Министарству привреде потписао уговор.


Радови на објекту школе у Бечеју и Радичевићу требало би да се заврше за 60 календарских дана.


Посао вредан 30 милиона динара поверен је фирми “Аингор” ДОО из Крагујевца. Министарство привреде је по конкурсу одобрило 13 милиона динара, док је преосталих 18 милиона локална самоуправа предвидела у буџету за прошлу годину.


Радови обухватају комплетну реконструкцију крова, замену црепова и кровне конструкције, хидроизолацију зидова машинским просецањем, замену и изолацију подова, потом молерско-фасадерске и столарске радове.


Паралелно са овом инвестицијом требало би да се реализује и пројекат реконструкције Доситејеве улице и изградња топловода.


Општина је од Управе за капитална улагања Војводине за реконструкцију Доситејеве добила око 38,6 милиона динара. Пројекат обухвата реконструкцију саобраћајнице у дужини од 321 метар, изградњу канализације, реконструкцију водовода, замену јавне расвете, санацију тротоара и уређење зелених површина на потезу од католичке цркве до Чилага.


Више у прилогу ТВ Бечеј