Око 2.700 становника општине Бечеј гласало за буџетске приоритете

Укупно 2.772 грађана учествовало је у акцији „Буџет по мери грађана – и ти се питаш“ коју је Бечејско удружење младих спровело у сарадњи са Општином Бечеј и Канцеларијом за младе, а са циљем да се грађанима омогући учешће у доношењу одлука приликом креирања буџета за 2020. годину.

Бечејци, гласајући по месним заједницама, сматрају да би новац намењен за инвестиције, између осталог, требало уложити за уређење плаже и шеталишта на Тиси, завршетак фискултурне сале у ОШ „Петефи Шандор“, изградњу бициклистичке стазе на Иђошком, Србобранском и Петровоселском путу.

У Бачком Градишту мештанима је приоритет санација водоводне и канализационе мреже, док је Бачком Петровом Селу кључно повећање безбедности, о чему је наша кућа више пута извештавала.

У Радичевићу мештанима недостаје апотека, а у Милешеву и Дрљану неопходна је санација школе. Становницима Пољаница од највеће важности, према резултатима анкете, је реконструкција пута Пољаница-Бечеј.

Ускоро ће заинтересована јавност бити обавештена о датуму и термину јавне расправе о буџету, рекао је председник општине Бечеј Драган Тошић.

 

Текст преузет са tvbecej.rs