САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

Република Србија

Аутономна покрајина Војводина

Општина Бечеј

Председник општине

Број: СЛ/2020

16. 3. 2020.

Бечеј

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

 

Штаб за ванредне ситуације општине Бечеј, на основу Одлуке о увођењу ванредног стања од стране Влада Републике Србије, прихвата спровођење и примену свих Мера које је прописала Влада Републике Србије и доноси следеће мере:

 

  1. Прекид рада предшколских установа и Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју на територији општине Бечеј, почевши од понедељка, 16.03.2020. године;
  2. Прекид рада свих спортских објеката на територији општине Бечеј, почевши од понедељка, 16.03.2020. године;
  3. Од понедељка, 16.03.2020. године уводи се скраћење радног времена угоститељских објеката (ресторана, кафића, барова и осталих угоститељских објеката) од 08,00 до 20,00 часова. У угоститељским објектима током радног времена у затвореним просторијама дозвољено је присуство највише 50 (педесет) лица, а надлежне инспекције вршиће појачану контролу угоститељских објеката.
  4. Начелнику општинске управе, јавним предузећима и установама чији је оснивач Oпштина Бечеј налаже се мера да омогуће рад од куће тешким хроничним болесницима и лицима старијим од 60 година, као и женама које имају децу до 12 година старости;
  5. Образују се: мобилни тим за пружање услуга свим грађанима старијим од 65 година на територији општине Бечеј, мобилни тим за безбедност, мобилни тим за здравље и мобилни тим за комуналне делатности.

 

Апелујемо на све грађане општине Бечеј да примењују појачане мере хигијене, да буду одговорни и понашају се у складу са препорукама Владе Србије и Министарства здравља. Посебно молимо популацију старију од 65 година, наше пензионере, да остану у својим кућама и становима и смање контакте на најмању могућу меру, а све у циљу заштите здравља грађана општине Бечеј.

 

 

Председник општине Бечеј

  

Драган Тошић