Председник Вучић oтворио нови погон фабрике „Knott Autoflex YUG“ у Бечеју

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је свечаном отварању новог погона за топло цинковање фирме „Knott Autoflex YUG“ у Бечеју. Реч је о најмодернијој линији у Европи чија изградња је коштала 7,5 милиона евра, а ову инвестицију држава је субвенционисала са 250.000 евра.

 

Kапацитет линије на годишњем нивоу је 20.000 тона, од чега ће за продају бити 14.000 тона, рекао је генерални директор те компаније Драган Kнежев.

 

Нова производна хала за топло цинковање простире се на 4.000 метара квадратних. За сада је упослено шездесетак радника који раде у две смене, а до краја овог месеца тај број биће већи од осамдесет јер руководство планира да покрене и трећу смену.

 

Предузеће „Knott Autoflex YUG“ бави се производњом делова за аутоприколице, а осим на домаћем тржишту, своје производе пласира и у Европској унији, Русији, Турској, Израелу и Сједињеним Америчким Државама.

 

Од оснивања 2003. године па до данас укупне инвестиције ове компаније достигле су ниво од 25,5 милиона евра, а у њој је запослено више од 700 људи.

 

Извор: ТВ Бечеј