ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА КУПОВИНУ КУЋА У ВОЈВОДИНИ

Поштоване и Поштовани,

 

Обавештавамо вас да је Завод за равноправност полова расписао конкурс намењен брачним и ванбрачним паровима са територије Војводине за куповину сеоских кућа са окућницом.

Конкурс чији је циљ унапредити економски положај жена путем пораста броја жена власница непокретности, подстакнути развој руралних средина и побољшати демографску структуру кроз долазак деце и повећања наталитета, отворен је до 21. априла 2022. године.

Ове године Завод је за овај програм обезбедио укупно 18 милиона динара, а максималан износ бесповратних средстава предвиђен за куповину сеоске куће са окућницом на територији Војводине износи 1,2 милиона динара.

Право учешћа имају супружници и ванбрачни партнери са трајнијом заједницом живота.

Критеријуми за доделу средстава су године живота (један од учесника не сме бити старији од 40 година), радни однос (да је један од учесника конкурса запослен), затим образовање, да нису власници/сувласници било какве непокретности, да нисуу крвном сродству са продавцем некретнине, као и да имају пријављено пребивалиште на територији Војводине.

 

О осталим условима и праву учешћу на Конкурсу, као и потребној документацији више на линку
https://ravnopravnost.org.rs/javni-konkursi/

 

Конкурс за куће Завод реализује од 2015. године и до сада се 312 породица настанило у селима широм Војводине, док је 312 жена постало сувласница некретнине. Из буџета АП Војводине је за реализацију овог подстицајног програма издвојено 305 милиона динара.
Куће су додељене у 40 општина Војводине, а највећи број некретнина купљен је у селима са територија општина Бачка Паланка, Врбас, Суботица, Шид, Сомбор и Бечеј.