Свечани пријем за професоре и ученике – ЕРАЗМУС ПЛУС

Представници локалне самоуправе су у понедељак, 3. јануара угостили професоре и ученике из Шпаније, Пољске, Турске и Финске, који ће у оквиру Ерасмус+ пројекта у наредних неколико дана боравити у Бечеју. Њихови домаћини, професори и ученици Гимназије Бечеј, имаће прилику да их упознају са културно-историјским, природним и другим потенцијалима наше општине, алида им прикажу важне локалитете у АП Војводини, у складу са циљевима пројекта. Присутне су поздравили Сузана Ђукић, помоћница председника општине за област образовања и васпитања, Дане Мандић, помоћник председника општине за омладину и односе с јавношћу, Миодраг Басарић, директор Гимназије Бечеј и Мариа Тереза Маркос, координатор пројекта. Након тога је Лорета Живковић, ученица Гимназије Бечеј, представила важност оваквих пројеката који су директно везани за уанпређење положаја младих у нашој општини.

 

Реч је о програму који је подржала Европска унија и који за циљ има да прошири знања ђака о заштити животне средине, о климатским променама и о друштвено одговорном понашању према околини.

 

Бечејски гимназијалци ће у мају недељу дана боравити у узвратној посети Финској, потом у октобру у Пољској, а следеће године у Турској и Шпанији. Осим стицања нових знања из области екологије, ђаци се радују што ће упознати културу и обичаје других народа, стећи нове пријатеље и савладати стране језике.