Гради се око 5 км канализационе мреже у Бечеју

Изградња канализационе мреже у Бечеју одвија се на четири локације, а по завршетку радова, покривеност града канализацијом повећаће се за око 10%, рекао је директор ЈП „Водоканал“ Зоран Грбић.
Радови су започети су пре седам дана и обухватају изградњу скоро 5 километара канализационе мреже. Посао ће бити завршен најкасније за 45 радних дана, казао је директор „Водоканала“.
Тренутно је у току изградња примарног колектора у улици Стевана Којића и Ђуре Јакшића од Радивоја Симића до Димитрија Туцовића. Ово је уједно и најдужа деоница која обухвата изградњу око 2 км канализационе мреже. Гради се и у деловима Републиканске, Синђелићеве и Новосадске.
У току је и поступак јавне набавке за изградњу секундарног колектора у улици Петефи Шандора, Републиканска, Дожа Ђерђа, Танчић Михаља и Димитрија Туцовића у укупној дужини од 1.450 метара.
Целокупна вредност ових инвестиција је око 102 милиона динара, а средства су обезбеђена од Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Фонда за заштиту животне средине.
„Ветар у леђа“ радовима и пројектима „Водоканала“ дала је локална самоуправа која је на конкурсу ресорног секретаријата учествовала са 20% средстава, казао је Грбић и додао да ће се захваљујући томе повећати број корисника фекалне канализације, а корист ће бити вишеструка.
На питање зашто се канализација гради парцијално у деловима улица и на који начин су одабране локације на којима ће се изводити радови, Грбић је одговорио да је реч о пројектима који су сачињени 2007. и 2008. године.
Уколико се овакав тренд инвестиција настави, у наредних од 5 до 7 година у цео град ће бити покривен канализационом мрежом, рекао је Грбић и додао да ће домаћинства, по завршетку актуелних радова, моћи да се прикључе на канализацију.
Више у прилогу ТВ Бечеј

http://tvbecej.rs/index.php?c=vest&lg=sr&vestid=1968&slider=off