Udovičić és Radojević: Több, mint félmillió dinár az Óbecsei Ifjúsági Iroda projektumára

Az Ifjúsági és Sportminisztérium és a helyi önkormányzatok szerződéseket írtak ma alá, amelyekkel 41 millió dinárral támogatják a fiatalok foglalkoztatási és az ifjú vállakozók fejlesztési projektumait.

A szerződéseket a Királyi Palotában a helyi önkormányzatok képviselői és Vanja Udovičić ifjúsági és sportminiszter írták alá, aki azt mondta, hogy a fiatalok foglalkoztatása mellett nagyon fontos az életük többi aspektusának a javítása is.

– Jelentős dolog az, hogy 35 helyi önkormányzati egység felismerte a helyi szintű ifjúsági politika folytatását. Szükség van arra, hogy foglalkozzanak a fiatalokkal, bátorítsák őket és visszadják a hitüket. 41 millió dinár elég nagy összeg, ha azt „jó célokra“ fordítják. Külön elégedettséggel tölt el, hogy az eszközök felét a fiatalok foglalkoztatására fordítják, mert a munkanélküliség egyike társadalmunk jelentős problémáinak – mondta Udovičić.

Hozzátette azt is, hogy a pályázattal támogatták a fiatalok élete többi aspektusának javítását is, beleértve a szabadidő minőséges eltöltését, az egészséges életmód gyakorlását, valamint az ifjúsági klubok és irodák felszerelését.

Udovičić a Királyi Palotában megtartott konferencián szimbolikus szerződést kötött mgr. Vuk Radojevićtyal, Óbecse Község Községi elnökével, aki minden helyi önkormányzat nevében megköszönte a Minisztérium támogatását.

– A fiatal emberek életminőségi szintjének javításában és a helyi szintű ifjúsági politika további fejlesztésében ez kiemelkedően öszönzően hat és új energiát jelent. Óbecse község a pályázatra a Voda za akciju elnevezésű projektummal jelentkezett (560.000 dinárt hagytak jóvá), s ez a projektum az Erdőtelepítők parkjára irányult, ami tíz hektárnyi területen terül el, és Óbecse község szívét és tüdejét képezi. A Minisztérium pénzeszközeinek köszönhetően biztosítani tudjuk mindazt, amire a terület rendeltetésbe vezetéséhez szükség van. – mondta Radojević, és hozzátette, hogy az eszközök egy részét a nemzetközi önkéntes tábor megszervezésére fordítják.

Elmondta azt is, hogy ezt a tábort Óbecsén szervezik meg július hónap folyamán, s részt vesznek rajta a Greenpeace Nemzetközi Környezetvédelmi Szervezet képviselői is.

Az Ifjúsági és Sportminisztérium immár nyolc éve hirdeti meg a helyi önkormányzati egységek támogatására irányuló pályázatot, amit idén február 28-án tettek közzé.

A 125 aktív ifjúsági iroda közül a pályázatra 99 terjesztette be jelentkezését, amelyek közül a Szakértői Értékelő Bizottság 35 projektumjavaslat finanszírozását hagyja jóvá.

A Minisztérium a megalakításától a mai napig a helyi önkormányzati egységek támogatására irányuló 12 pályázat alapján 424 projektumra több, mint 226 millió dinárt ítélt oda.