Óbecse községben is lehetőségük lesz a szülőknek elektronikus úton bejelenteni a gyermekeket az iskoláskor előtti intézménybe

Óbecse község lakosainak mostantól teljesen elektronikus úton, térítésmentesen lesz lehetőségük  bejelenteni gyermeküket az iratkozásra az iskoláskor előtti intézménybe/intézményekbe.

Az E-vrtić elektronikus bejelentkezés a gyermekek iskoláskor előtti intézménybe történő iratkozásához. A szülőknek  nincs többé szükségük különböző kormányablakokhoz fordulni, hogy bejelentsék gyermeküket az iskoláskor előtti intézménybe, ezentúl a gyermekek bejelentését megtehetik elektronikus úton az E-Uprava portálon keresztül.

Ebben az évben ez a szolgáltatás 140 községben, városban lesz elérhető, könnyebbé, gyorsabbá téve ezáltal a gyermekek teljes mértékben elektronikusan és ingyenesen történő bejelentkezését az iskoláskor előtti intézménybe.

Az elektronikus bejelentkezés egy online formanyomtatvány kitöltéséből áll, a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, tartózkodását igazoló dokumentumot, illetve a szülők munkaviszonyáról szóló bizonylatot nem kell mellékelni, mivel azok automatikusan lesznek beszerezve. A szolgáltatás bevezetése folyamatban van Szerbia minden községében és városában.