Обележен Дан ослобођења Бечеја од фашизма

Дан ослобођења Бечеја од фашизма, 8. октобар, обележен је одавањем поште борцима који су страдали у Другом светском рату. Бечеј је пре 73 године, постао слободан град.

Председник општине Бечеј Драган Тошић и председник Скупштине општине Ненад Томашевић су заједно са званичницима општинског и покрајинског СУБНОР-а, делегацијама из Руске Федерације, Словачке и Босне и Херцеговине уз присуство грађана положили венце на Спомен зид код Градске куће и минутом ћутања одали почаст херојима који дали свој живот за наш град.

У петак је одржана свечана академија у Градском позоришту у оквиру које је уприличен пригодан културно-уметнички програм.

Бечеј и Бачко Петрово Село ослобођени су 8. октобра, а Бачко Градиште 22. октобра. Борба за слободу Бечеја трајала је 5 дана, а након што су ослободилачке снаге потиснуле непријатеља. За становнике Бечеја то је значио крај вишегодишњег периода који су провели у канџама фашизма.

Програм свечане академије увеличали су наступи Бориса Бабика, тенора опере Народног позоришта у Београду, Наташе Катић Радосављевић, професора клавира Музичке школе „Петар Коњовић“ Марка Стојановића и Јожефа Ритера, потом глумаца Драмског студија младих који су извели одломак из позоришног комада „Небески одред“ Ђорђа Лебовића, као и наступ КУД „Ђидо“.

Више у прилогу ТВ Бечеј