Зелена улица

Зелена улица у центру Бечеја до краја године би требало да добије нови изглед. Наиме, за пројекат комплетне реконструкције дела улице од Ловачке до Републиканске, у дужини од једног километра, Управа за капитална улагања Војводине конкурсом је доделила 93 милиона динара, а да би се пројекат реализовао општина Бечеј је обезбедила још 25,5 милиона динара.
У оквиру пројекта планирани су радови на саобраћајници, тротоарима, паркинг местима и бициклистичкој стази, уз нову хоризонталну и вертикалну саобраћајну сигнализацију.
Између осталог, нови тротоари од бехатона, уређена и проширена бициклистичка стаза део су инвестиције коју ће у већем делу финансирати покрајинска Управа за капитална улагања. Тим радовима ће претходити реконструкција водоводне мреже, за шта је из општинског буџета планирано још око 10 милиона динара, као и реконструкција јавне расвете, која ће коштати око 23 милиона динара.
-Бечеј ће сада бити онакав како смо га ми замислили и како је требало да изгледа још пре 10 година,рекао је председник општине Бечеј Драган Тошић.
Зелена улица у Бечеју позната је по платанима и тако би и требало да остане, будући да они неће бити уклањани због радова, али ће према потреби бити орезани, а зелена површина додатно уређена.
Из општине кажу да ће радови бити извођени фазно како се саобраћај и кретање станара те улице не би отежали у великој мери. Поступци јавних набавки којима треба да се одаберу извођачи радова, ускоро би требало да се покрену, док ће радови трајати између 60 и 90 дана. Надлежни су оптимистични поводом почетка и завршетка радова на улици у центру Бечеја у коју ће према плану бити уложено најмање 151 милион динара и надају се да се неће поновити сценарио са пролонгираним завршетком радова попут оног у Доситејевој.
У делу Зелене улице, од Ловачке до Новосадске, недавно реконструисани тротоари неће бити мењани