Бечеј добио новац за реконструкцију Доситејеве улице и набавку новог рендгена

Општина Бечеј је од Управе за капитална улагања Војводине добила око 38,6 милиона динара за реконструкцију Доситејеве улице и око 5,8 милиона за набавку новог рендгена.

Данас су Сандра Попов помоћница председника општине и Косана Нешић директорка Дома здравља Бечеј потписале уговоре о  додели средстава.

Пројекат Доситејеве улице обухвата реконструкцију саобраћајнице у дужини од 321 метар, изградњу канализације, реконструкцију водовода, замену јавне расвете, санацију тротоара и уређење зелених површина на потезу од католичке цркве до Чилага.

Паралелно са овим ради се и пројекат изградње топловода у Доситејевој улици. Процењује се да ова инвестиција кошта између 12 и 15 милиона динара, а на питање одакле ће се она финансирати, председник општине Бечеј је рекао да ће локална самоуправа превасходно покушати да новац обезбеди од виших нивоа власти.

Реконструкција Доситејеве улице у потпуности се финансира од средстава Управе за капитална улагања, а ако се на износ од 38,6 милиона динара дода и вредност пројекта изградње вреловодне мреже целокупна инвестиција коштаће од 50 до 55 милиона динара, рекао је Тошић.

Више у прилогу ТВ Бечеј

http://tvbecej.rs/index.php?c=vest&lg=sr&vestid=1880&slider=off